Teamenerfalk

Abisko - Trollsjön

Vilka dagar vi haft i Abisko. Så fint ställe med snöbelagda berg som omsluter än. Vi valde att ligga på Björklidens fjällby då det knappt var några folk där, vi ville ha vagnen på tryggt ställe när vi var ute hela dagarna. Så trevlig liten fjällcamping för 250kr dygnet. Vi hade tur med Sveriges vädergudar som bara gav oss lite dugg, annars klart och fint.

Så nu har man paddlat SUP i Abisko! Evelina den lilla rackarn har ju dessutom badat - så två meriter kammade hon hem. Kylskåpskallt vatten är inget för mamman. Men lillasyster var snabbt på!

Luften är ”ren” men vattnet ännu renare, så rent så du ingen skillnad ser på det och kranvattnet. Man kan dricka direkt ur vattendraget.

En av dagarna skulle vi gå vandringsled till Trollstigen. Den skulle vara på dryga 5 km (fågelvägen) med tuff terräng och många små så landade klockan på härliga 2,2 mil och 7 timmar.
Jag väntade med dom minsta sista etappen över berget, medans pappan, Evelina, Alex, Bobbo och Nowis gick hela vägen fram till en frusen Trollsjön.
Behöver jag säga att det kändes i kroppen dagen därpå? Och jag som vandra med ungar på ryggen och en halt fot 🦶🏻
Men en fantastisk dag fick vi i denna härliga miljön!

Fortsättning följer...

Gillar

Kommentarer