Teamenerfalk

BILKYRKOGÅRDEN - Båstnäs

Vi stannade i svunnen tid. Efter Norgebesöket så hittade vi ännu ett ställe vi länge velat besöka. En liten omväg denna gången på ynka 10 mil, utöver våra redan 38 mil hem. Hamburgare på mc Donalds utlovades - och barnen blev pepp!


Denna gången liksom gången innan var det mycket små vägar, vägar av grus och en och annan håla. Vi körde över 5 mil på grusväg långt ut i värmländska skogarna i Årjäng, som än en gång gick över gränsen och vi hamnade i Norge.


Långt där inne till skogs började det dyka upp bilar längs vägkanten. Gamla bilar, det blev hurrarop i bilen. Alltså känslan att gå på en bilkyrkogård från tider som 40-tal och fram till 80-tal är lite lustig. Även lite sorglig. En tid som är förgången. Många glada familjer liksom vi som varit ute på äventyr. Bilen har gått ur tiden - likaså familjerna. Visa finns såklart kvar, fast i äldre skepnad. Man kunde hitta tidningar och garantibevis i vissa bilar. Bilar med små två cylindriga motorer, stora i mina ögon att driva en av dagens gräsklippare.


Två bröder bodde och drev denna skrot under 40-talet och framåt. Deras främsta kunder var Norskar som behövde bildelar efter kriget. Skroten ligger alldeles intill norska gränsen.
Idag står stället tomt. Båda boningshusen är lämnade där och då - som dom stod.
Och i trädgården står det ca 1000 bilar. Många med mossa över taket. Många med träd som vuxit genom plåten. Många gamla volvosar Pv och 164. Varje bil med sin historia som blivit lämnat, och blivit ett med naturen. Ett bilskådespel utan dess like.
Ett besök vi alltid kommer minnas.

Boningshuset, man kan känna lukten genom det söndriga fönstret i dörren. Unken mögellukt.
Man kan inte låta bli att tänka på bröderna Roy och Roger ☺️

En berättelse från förr - min mamma med syskon och kusiner, min mormor, höggravid och morfar på väg till Norge i sin gamla bil med hål i golvet. Alla mil efter grusvägarna gjorde dom så dammiga att man fick skaka av alla kläder när man kom fram, -gruset gnisslade mellan tänderna sa mormor. Och trångt va det, men det är dom historierna man minns ❤️

Parkerade snyggt på rad i en oviss väntan...

Skönheten till vänster, en Volvo 164

Kanske var det denna bubblan jag och min mamma fräste runt i på 80-talet 🤩

Äppelträd och bilar - ett sant trädgårdsnöje!

Gillar

Kommentarer