Teamenerfalk

BRA SKALKLÄDER

Alltså denna höst har jag googlat, läst, letat och plöjt blocket.
Att ha ett set kläder till varje barn är mitt mål. Inget svettande, inget som blir blött och som håller värmen.

Vi som har sex barn i familjen kan inte ha, skalkläder - för blåsiga dagar, galon - för regniga dagar, fodrad galon - för kalla och blaskiga dagar, termojacka - för kalla dagar, overall - för ännu kyligare dagar, eller när det till och med kommer snö.
Våran hall håller inte måttet för alla dessa plagg. Som dessutom skall med överallt... och då är det svåra att veta - hur ser denna dagen ut?!

Jag vill ha bra kläder där barnet kan leka och svetten kommer ut. Våra pojkar blir lätt svettiga.
Jag vill ha kläder som håller tätt mot vind och vatten.
Jag vill ha kläder som funkar med lager på lager så jag slipper alla olika ytterplagg.

Finns det? 🙈

Jodå, det vet jag ju att det gör. Och då krävs planering när plånboken är smal.
Än så länge har jag köpt ett begagnat ställ till Alexander från Polarn och pyret, ett nytt ställ till Mileon från samma ställe, och idag beställde jag ett ställ från Gneis, vilket är ett för mig ”nytt” märke.
Det ska bli spännande att se vad det har att ge!
När det gäller fodrat så har ju vi varit fast i Molo och Reimatec, vilket är riktigt bra kläder. När vi kommer till skalkläder, har vi haft alla möjliga märken. Som varit både bra och dåliga. Men köper man dom bättre få man lägga ca 1200kr för ett nytt ställ. Men då har man ju också kläder som kan ärvas och eller säljas.

Så nu rensas galon ut och säljs, och alla softshell och annat som hänger här hemma.

Min hall kommer bli tom, haha!

Dessutom kom jag på den briljanta idén, -grabbarna ska ha varsin ryggsäck som man kan ha dessa kläder i, så vet man alltid att grejerna är med! Och så tar man bara på sig ett extra lager om vädret kräver det.
Hoppas att jag kommer slippa packa allt i mängder när vi ska iväg med husvagnen eller liknande, då man inte vet vad vädret kommer erbjuda.

Men nu vill jag veta hur ni andra gör?
Vilka märken kör ni med på barnens utekläder?

Gillar

Kommentarer

Lexochlogan
Lexochlogan,
Det där med plagg är inte lätt, det är svårt nog och attans dyrt med två kids så du är grym Anna som fixar och grejar, killarna var ju så fina i sina ställ, jättefina bilder 😍
nouw.com/lexochlogan
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Tack Therese, ja det är lite pusslande och planering helt klart. Men denna lösningen känns rätt och mest organiserad om det kommer funka som jag tänkt 🙈 man får helt enkelt ta en unge i taget, och sen ärver dom ju, då är det bra att grejerna håller. Men kul att höra hur andra gör och tänker angående detta 🤗
nouw.com/teamenerfalk
Linda,
Vi kör bara skal på vår, sommar och höst och sedan vinteroverall då på vintern. Våra barn äger inte ens galon. Just nu har dom skalovetaller från Maxomorra samt skaljacka från polarn. Gneis på vinteroveraller. älskar Gneis så funderar på skal därifrån till våren.
www.polyfamiljen.se
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Som det kommer bli här nu då! Man vågar ju inte tro att det kommer fungera helt med skal, så det blir spännande att se. Jag beställde också ett termo-set av jacka och byxa som man har som ett lager under, och det har vi aldrig haft innan. Det var ju du som presentera Gneis för mig första gången! 😘 då får jag uppdatera dig om hur det funkar sen ❤️
nouw.com/teamenerfalk