Teamenerfalk

Ensam, naiv hemmafru!

Hamna i en intressant tråd strax innan jag skulle somna härom kvällen, så sjukt uppretande där innan John Blund skulle göra entré. Så jag kunde bara inte lägga ifrån mig luren.
Kan tillägga att det händer sällan...


Och gissa hörni, vad tråden handlade om!?
Föga förvåning - oss naiva och dumma hemmafruar, hatar ordet hemmafru...

Kan tillägga att det mestadels var av det manliga könet som skrev väl genomtänkta och pålästa kommentarer. Not.


Min känsla är att man alltid gör det som känns bäst för en själv - eller passar ens egna familj bäst. Är man ensam är det kanske svårt att kunna vara hemma. Kanske har man satsat stort på en utbildning, och fått det där drömjobbet, då dom förväntar sig att man helst delar sin hemmatid med sin partner.

Men det står klart att många tycker och tänker saker om ”oss” som går hemma. Många trådar och inlägg kan ibland helt spåra ur, liksom även denna, som till slut togs bort.

.

Men jag fick ta till mig inlägg som naiv, dum och osocialt anpassad.
Skall säga att inlägget handlade om en kille som i framtiden ville träffa en tjej som ville vara hemma med barnen och hemmet, medans han drog in pengarna.


Alltså vi börjar någonstans här, -
”naiv som inte kommer få någon pension”
”Lever kvar i 50-tal”
”Leva på någon annan”
”slippa jobba”

”Kvinnofälla” ”missbrukat ord!!”

”Gå hemma och bli dum i huvudet”
”Att passa upp mannen”
Osv... orkar inte ens fortsätta.
Vem tar sig rätten att hoppa på människor som inte väljer det vanliga inom ”normen” och då på elaka sätt. Blir bara så trött, ungefär som på samma uttalanden om hur många barn man skaffat. Skit du i mig och sköt dig själv liksom 🤷🏼♀️


En tjej skrev, ”sjukt att inte vilja tjäna sina egna pengar så man ska behöva be mannen om pengar om man vill köpa sig en LV väska?!” 😳 i hennes värld är jag knäpp - och i min värld... jisses - väx upp! Att välja en fet väska framför familjeliv, dessutom en riktig kärringväska i mina ögon 👀


Att alla som går hemma är naiva som inte kommer få pension, då kanske man ska skaffa barn eller läsa på vad gäller föräldrapenningen - den är pensionsgrundande. Grattis.

Alla som är hemma med sina barn är inte bara hemma, vissa jobbar extra för att dryga ut sina dagar, och för att kanske få se lite annat.
Jag har f-skatt sedel, och har gått diverse utbildningar i naglar, fransar och extensions. Jag har hållit på med hundrastning. Jag har hoppat in kvällar på mitt ordinarie jobb - där jag ännu har min fasta tjänst, och hör och häpna, en bra arbetsgivare som stått ut med mig under alla år. Tack 🙏

Förutom detta har jag slitit på heltid med studier - hur fan överlevde jag när jag läste, hade barn runt benen, var gravid och spydde i en påse?!


En hel tråd med unga pojkar och några snubbar som hunnit bli pappor, men som såklart följer strömmen. Sen att vi har förstora barngrupper på dagis till dom som har behovet... ser dom inte som ett problem. Att folk utnyttjar till Max.
Jag fick ett gruppmail skickat från dagis i veckan. ”Dagis får inte användas för frisör- och gymärenden.”

Va kan det betyda?!


Jag känner själv att det är kul med folk runt mig som lyckas inom karriären - inte minst min man! Som nu ska köra stora båtar på 40 fot i sitt jobb. Men att se ner på någon som faktiskt väljer i min värld det bästa som finns - barnen man skapat!

I mitt fall fanns möjligheten, vi tänker likadant och vi lever samma liv, med gemensamma pengar in och ut. Vad är felet då?


Det har inte alla gånger varit smärtfritt och enkelt - men mitt bästa val i livet!! Tänk att jag fått äran att spendera 12 år hemma med mina barn. Tack Sverige och Andreas ❤️

Så då kan vi i detta inlägget komma fram till att vi alla är olika. Jag lägger mitt ego på hyllan. Jag är en sliten (🙃) ”hemmafru” som överlevt dessa år med småfolk under 140 cm.

Jag har stått ut under veckor av ensamhet, magsjukeepidemier, snor, ännu mera snor, gråt, bråk men med en ännu större dos av Kärlek och bus.

Precis som med allt annat, så är inte svaret rakt. Men jag vet vad jag sysslar med. Jag har det viktigaste jobbet. Jag är ibland ensammast i världen på grund av mitt val. Men allt känns ändå så rätt

- så vi kör ett tag till ❤️

Gillar

Kommentarer

Friskare,
Tycker att det låter underbart att vara hemmafru. Läs inte sådana trådar! Du kan inte läxa upp hela världen. Om du trivs med ditt jobb (och ja, det är ett jobb, det viktigaste i världen) ska du bara vara stolt och glad över detta. De som känner att de måste kritisera andra pratar mest om sig själva. Fortsätt det goda arbetet!
friskare.info/scrollar-du-andra-manniskor-
AnnaFreija
AnnaFreija,
♥️♥️♥️ saknar er vi får försöka ses snart gått alldeles för lång tid nu ♥️♥️ ni e grymma TeamEnerfalk ♥️♥️
nouw.com/annafreija