Teamenerfalk

Föda barn utan bedövning... inte min melodi!

Östra hela dagen!
Provtagning kl 11 sen läkarbesök med ultraljud och sen provtagning igen... vi teamet, Bobbo och jag!!
Mycket känslor nu känner jag, en vän till mig miste sin lille gosse i magen söndags, moderkakan släppte... hur överlever man det?! tycker så synd om deras familj, så orättvist och dom som redan har det tufft med en närstående med cancer. varför är det alltid så, att det liksom blir många saker samtidigt som drabbar samma människa. Det är min andra vän som mist en liten gosse i magen pga av samma sak och ändå försöker dom lugna mig med att det inte är vanligt... Jag hoppas innerligt att dom får bra stöd och orkar ta sig tillbaka till vardagen med sina barn så småningom ❤

I min mage såg det bra ut idag, +12% i viktuppskattning och läkaren verkar nöjd med det hon såg. själv har min oro tagit över lite så man har svårt att ta in saker och ting på allvar känner jag.
Fick också ett bakslag då vi skulle prata om förlossningen och jag fick veta att jag ingen bedövning kan få... suck!
Jo lustgas men det hjälper inte för att få en paus när man föder barn i flera dagar och jag som kontroll freak känner mig osäker och har ingen kontroll överhuvudtaget... så lätt för alla att säga, -det ordnar sig... det är bara att andas och använda lustgas! och det hade funkat om man haft en hyfsat kompakt förlossning, men att inte få sova på dagar med smärta gör att man tappar fokus och klarar smärtan värre, sen ska dom ju alltid att igångsättningsdropp, och tills dess funkar det men sen tar helvetet vid, så många gånger jag legat där och envisats om att inte ta bedövning (då den tar snett på mig) men sen går det inte... smärtan höjs gånger 1000 med dropp.
jaja, nog tuggat om det sålänge... tar upp en del av min fokus nu då det faktiskt närmar sig.
Det viktiga i slutändan är ju att det kommer ut en levande bebis och att jag överlever.

Det jag fick förklarat för mig är att jag har för hög dos fragmin för att dom ska kunna spruta mig i ryggmärgen, för att jag löper en stor risk att få blödningar i ryggmärgen vilket i sin tur kan leda till förlamning 😨
Snitt är heller inget alternativ i mitt fall pga blödningsrisken, kommer endast göras om det blir akut av nått slag för bebis och dom måste ta ut honom snabbt och då kommer jag sövas.

Så Anna, bara inse... du och lustgasen!

Tack Linda för tårtan!! behövde en bit idag med 😍

  • Gravid
  • Nära Göteborg

Gillar

Kommentarer