Teamenerfalk

Förkylningskittet

Dags för snor och feber!

Liten var först ut efter att vi kom hem från Universeum, sen kom Bobbo upp dagen därpå med detsamma... och nu Alexander.

Det är alltid värst för dom små tycker jag, och sömnen nästintill uteblir för trött mamma. Dagarna kantas med hängiga och gnälliga barn som mest hela tiden vill sitta som ett frimärke!


Jag har alltid mitt lilla kit med mig, ett i sköterskan och ett i barnens sköta om väska här hemma.

Denna Näs-Fridan är ett måste när man har småbarn, men se upp för att suga för hårt och för ofta, då kan det bli snor och barnen kan dessutom få jätteont i öronen.

Jag använder den väldigt sällan, men kan vara bra för att få ut nån kråka ibland också.

A och O för mig är koksalt och medicinspruta! klipper av toppen och sätter fast sprutan sen suger jag upp drygt 2 ml till lillen per borra och typ 4 ml till dom större Barnen. Det duschar näsan och hela svalget ner, slemmet släpper och svälts eller spys upp. så även vid slemhosta tycker jag sett sär grymt bra. om det inte blir rent på en gång så upprepar jag det hela en gång till. Koksaltlösning fixar man lätt själv om man inte vill ha som jag köpta i små behållare.

1 krm salt

1 dl vatten

koka och sen kyl.

Tops, salva och suppar är också bra att ha med i kittet och ett rent filter till sugen, dom är ingångs med jag spolar bara av dom i ljummet vatten.


Feber kommer ju gärna också ihop med andra mysiga virus, här är det många delade meningar, och jag vet inte vad som är rätt då jag inte är bildad inom området utan går på det jag tycker verkar logiskt.

Mina barn får gärna ha feber, under 39 grader och inte så värst påverkade så ger jag inget då jag tror på att viruset dör lättare när kroppen stiger i temp, därför har vi feber. stiger den över 39 grader ger jag febernedsättande för att jag tycker det är läskigt med feberkramper och att barnen blir helt utslagna. Det man ofta glömmer är ju också att febernedsättande sänker febern med 0,5-1 grad vilket kan vara lagom när det sticker iväg.

Massa vätska och hålla koll på kisseriet!Har du nått bra tips att dela med dig av?

Gillar

Kommentarer