Teamenerfalk

Förlossningsberättelse, No 5 ❤

För första gången av fem kände jag att jag inte skulle gå över, varför vet jag inte men kanske för att bebis låg +22% och att jag hade mycket samandragningar den sista tiden.
19/4 på kvällen ökade samandragningarna en aning och ändrade karaktär, satte sig mer i ländryggen och jag blev genast påmind om vad som komma skulle 😳
Vaknade flertalet gånger under natten med onda värkar men somnade snabbt om. Alex vaknade kl 4 och spydde rakt ut... torka spy samtidigt som man har värkar är inget att rekommendera! och det innebar ju oxå att jag fick ha alla 4 vildarna hemma ifall det var nått som smittades.
Dagen glesnade värkarna och dagen var ok!
Kvällen 20/4 ökade värkarna yttligare och blev mer täta nu med ca 8-10 min imellan. Natten var ett helvete med värkar regelbundet ca var 8 min så ingen sömn fick jag! yttligare en dag hemma med alla barn som nu började bli oroliga då jag både kved, rörde mig och flåsade när värkarna kom! kl 13 stod jag inte ut utan ringde Andreas som kom hem så vi kunde åka till mvc för en kontroll.
väl där kl 14 får jag besked om att jag är öppen 5 cm 😳 inser nu att det blir ingen hemgång utan till förlossningen med förbipassage hos läkaren som ville kolla mig och bebis, jag hade ju tänkt åka hem snabbt och hämta min BB väska och mitt förlossningsbrev som jag för första gången skrivit då jag Nu om nån gång tyckte det va viktigt! och oxå kunna säga hejdå till mina ungar... men shi fick jag som höll på att gå av av starka värkar i väntrummet, bland massa folk!!
dom kom springandes med en säng och körde upp mig till spec förlossningen... ännu en ny förlossning, tredje stället jag ska föda barn på!
Kl 20 fortfarande utan bedövning och liggandes i sängen med min halta sambo i en säng bredvid, vi båda med värmepåsar, jag på magen och ryggen och sambon på ryggen och sitt diskbråck! 😉
kl 21 ber om lustgas och står nu med ståbord, hög musik i lurarna och Facebook mellan värkarna!

 

Jag öppnar mig nu långsamt som vanligt. Bebis ligger högt och rörligt... 6 cm... 7 cm, kl är nu ca 23 och min barnmorska "Generalen" vågar fortfarande inte ta vattnet då navelsträngen kan hamna i kläm. och kejsarsnitt är det sista man vill utöva på min kropp med all fragmin i.
Generalen föreslår nu sterila kvaddlar som är den enda metoden jag totalt vägrat ens att diskutera innan... hur det sen går till att dom är 2 st som sticker mig som ett helt jordgetingbo i ländryggen är en gåta, hur kan nån i detta läge "sätta sig" på mig??! att hon inte åkte på en smäll berodde endast på att dom stack mig i en värk! 😉
Men så bra det var, den värsta värken som satt i ryggen blev blockerad och det blev aningen bättre! fortsatte med min mask -lustgasen, den är bara så bra!
kl 23 står jag fortfarande upp vilket jag oxå brukar vägra, yogaboll är väl det jag brukar gå med på 😂 men här är hårda ord och hårda tag det ända Generalen leverar! känner att jag inte har något val utan ställer mig i ledet 😅
Nu sätter även Generalen igångsättningsdropp vilket jag hatar men lovar att ha det på 10...
Skriver mina sista rader i min tråd på Facebook innan jag lämnar in och går in i mig själv... det går nu ca 2 timmar som är lite dimmiga men under kontroll.
Vattnet går och kl är nu 1:40 22/4 och nu händer det grejer, öppnat mig det sista med "hjälp" av Generalens hand som trycker upp det sista 😯 nu tar smärtan över och jag tappar kontrollen, blir arg, uppgiven och ledsen. Ser oxå att hon höjt droppet utan min vetskap och blir upprörd över det med. Nu kommer värkarna hela tiden och håller i länge varje gång, känns som jag knappt hinner hämta andan innan jag tror jag ska dö igen. 2 krystvärkar och han kommer som i en vattenruchbana med navelsträngen hårt runt halsen, blå och tyst... dom blåser på honom och ber Andreas klippa navelsträngen så att han är loss. Jag har väldigt ont och blir stressad över att han inte varken skriker eller rör sig, men till slut kommer det där fantastiska vrålet och han spänner hela sin lilla kropp! så fin och så perfekt, vi har fått vårt femte mirakel! ❤ En femte gång har jag fått äran att uppleva denna fantastiska resa (trots en del motgångar denna gång) Jag är så lycklig lottad som har denna underbara sambo vid min sida som delat allt detta med mig och att vi har fått 5 goa ungar ❤❤❤

En trött men lycklig mamma som till slut fick uppleva en "kort" förlossning. Tänk om min barnmorska på spec mvc hade förlöst mig som ville ta vattnet direkt då hon trodde att det skulle köra igång det hela. Då hade det gått med rasande fart 😅 Jag har träffat många under mina 5 graviditeter inom vården men ingen som henne!! så underbar ❤ kommer sakna mina besök hos henne!

Bjuder på 2 selfies med 😂

Är ju glad nu i efterhand att jag hade Generalen som förlossningsbarnmorska, hon drev på och fick ut honom hel! Henne kommer jag minnas så länge jag lever på gott och ont 😂😍

Gillar

Kommentarer

theresetranberg
theresetranberg,
Härligt!
Snart ligger man där igen och kämpar ut sjätte guldklimpen! 😊👍💖🙈
nouw.com/theresetranberg
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Åh vad härligt!! Finns ingen bättre belöning efter massa smärta och slit 😉 stort lycka till ❤
nouw.com/teamenerfalk
theresetranberg
theresetranberg,
Tusen tack! 💖
nouw.com/theresetranberg