Teamenerfalk

GNÄLLINLÄGG de luxe

Ni vet inlägget om volvon, det var igår - en stumd av lycka och tillfredställelse.

Idag är en annan dag, en dag som skall lösas helt utan sömn - dag två på rad dessutom.
Mammalivet är inte alltid så glammigt kan jag lova, just nu kantas det av stopp i avloppet, möss, myror, flugor, vattkoppor, söndrig mobil, körförbud, spräckt framruta, gnäll, sömnlösa nätter och så vardagen på det.
Kanske är sömnen värst ändå - nä huset är nog fan värst just nu. En stor nackdel med många barn är att man inte blir betrodd av banken, så kalkylen är rökt innan du kliver över tröskeln. Och gamla hus har sin charm kanske - men just nu lyser just den där charmen med sin fullständiga frånvaro. Just nu känner jag mig som fånge i mitt eget hem, ihop med mina påtvingade polare i form av möss, flugor och myror. Dom sistnämnda har nog hållt sig borta sista veckan vilket är skönt. Blir mindre konkurrens på honungen då.

Mössen därimot, slapp vi hela förra vintern, eller vi tog väl 4 inne. Nu gnager dom på taket och inne i väggarna igen. Vi sitter och kollar tv och hör hur dom små asen gnager, alla bänkar, bord och byråar blir fulla med spån - där ingår också vår säng! Dessa små odjur ihop med vårt fantastiska avlopp gör att man tappar känslan för gamla hus. Ja jag är extremt trött idag... och bajjenödig.

Tur man kan gå till gymmet ikväll och duscha...

Två barn med vattkoppor, varav den lille bara gråter och gnäller. Mestadels gråt på natten, gör att även en svartbältad morsa tappar greppet och känner sig både svag och grinig. Extra gnällig känner man sig när man möter en jävla dåre med släp i 120 som skickar iväg en sten stor som en golfboll i vindrutan, kan ju säga att bussen fick åka in på byte av ruta på momangen. Och körförbudet hann komma som en käftsmäll. Sen att min IPhone ens vågar gå sönder nu, alltså hur lever man utan mobil? Och nä - ’hur gjorde man förr’ hjälper inte mig! Jag kan inte prata i luren och inte ta kort, vilket är min vardag i mitt dagliga jobb. Allt på en gång.


Samtidigt får man dåligt samvete för att man tappar greppet och gnäller för materiella bagateller, när det finns så många människor som är sjuka, och det finns dom som till och med är bostadslösa. Men kanske känns det aningen bättre efter att man fått spy ur sig lite av ens vardag när den är som tyngst. Kanske hade en ”pepsikompis” suttit fint nu. Eller ett hjärta i kommentarerna.

Nä, ge mig semester och sol - ge mig okomplicerat husvagnsliv! Vem sjutton bestämde skolplikten?!

Nu kallar den skrikande bebisen på mamman ikapp med att jag måste komma på en plan med vårt avlopp. För jag lovar att disk och tvätt är ett större problem här, än både möss och toalettbesök.

RIDÅ.

Men visst är det tur man har ett flöde - ett flöde med massa härlig energi och kärlek ❤️

Gillar

Kommentarer

Sofia Eriksson ,
Aj aj låter som lite för mycket på samma gång. Kan inte Anticimex hjälpa er med mössen??
nouw.com/ryssbergsfia
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Så det kan bli ibland 🤷🏼‍♀️ Dom kan inte lägga ut gift pga av småbarn och husdjur 😣😤
nouw.com/teamenerfalk