Teamenerfalk

Mariebergs gård

Idag bar det av till Mariebergs gård i Kungälv, ett jättemysigt ställe som är uppdelat i två stora gårdar. Den största med boningshus är hästgård och sen finns det ko och fårstall lite längre bort. Dom hade öppet hus idag och jag skulle dit och hämta färslådor. Det va hästridning, glöggmys, traktoråkning och köra grävmaskin, om Alexander var salig!! Kan säga att hans utstrålning av beundran gav honom 2 turer i grävmaskinen, mamman fick sig en traktortur, och det var ju inte igår. Jag har alltid älskat traktorer och fick ju ta traktorkort på Dingletiden, då körde vi ju traktor 2 timmar i veckan :-) det va tider det!

Dom hade även kl 9 i morse fått tvillingkalvar, mamman gick runt med en fostersäck hängandes i baken och kalvarnas navelsträngar hängde med. så söta verkligen. Det var väldigt kul att se hur djuren har det och nu känns det ännu bättre att köpa vårt kött från detta ställe. Kossorna gick på lösdrift med vattnet som granne, ut och in som dom vill. Rent och snyggt och inte en massa lera eller bajs överallt. Inne fanns ett rejält täcke med halm som kossorna låg på. Djuren var också rena i pälsen. Man såg att kossorna trivdes och mådde bra! Tänk om alla stalldjur hade det så här bra!

Barnen fick ge fåren bröd, och kan ju säga att det var inget får som gick hungrigt därifrån, snarare tvärt om att dom flydde fältet när ungarna manade på att dom skulle äta mera.

Alla som jobbar här som vi stött på är jätte trevliga och berättar mer än gärna hur saker och ting går till, och dom fick gå igenom hela proceduren runt kossorna för mamman då hon var väldigt frågvis!

Vi träffade även David, en kille med Down som besökte gården på cykel varje lördag och söndag, han visste allt som rörde djuren! särskilt att man skulle akta sig för både baggarna och tjurarna. En härlig kille med glimten i ögat <3

Åsså bilder på det!

En bra lördag helt enkelt :-)

Gillar

Kommentarer

mammatilltwå
mammatilltwå,
åh så mysigt med alla hästarna 😊 <3
nouw.com/mammatilltwå