Teamenerfalk

MILEON min Mileon

Gossen som ger än gråa hår, stressrynkor och en kick av adrenalinpåslag.
Men också gossen som älskar att krypa upp, sitta nära och kramas.
En mamma som allt som ofta lägger huvudet på kudden med dåligt samvete över känslan av att vara så trött på denna gosse och hans upptåg.
Hans vilja av stål får honom att svänga i humöret ordentligt, han låter sig inte besegras i något utan en fet avledning i form av bulle eller godis [läs muta] Nappen är som fastklistrad mellan läpparna - och gud nåde den som får för sig att den bara ska användas på natten, när man har som minst användning för den. I dagarna har mamman äntligen gett gossen rätt verktyg för att själv komma på hur bra det är utan blöja, den satt långt inne! Men nu är det nya att kissa överallt och på allt. Att man kan styra kisset är höjdpunkten, vilket medför en del ”felkissningar” att man inte får kissa på förtältet eller i förtältet på mammans hantlar, blev han snabbare än blixten varse om - medans mamman kände lycka över att det ändå var ”rätt” tält som fick utstå.


Att kasta sten är en av dom roligaste aktiviteterna. Alltid är det någon som tjuter, och vem älskar inte skadeglädje? Helst till sina älskade syskon.
Att bilen inte för användas som pricktavla förstår vi inte alls - då det upprepade värdet inte betyder ett skvatt i gossens öron. Men aningen ångerfull blick kunde skymtas därunder skärmen på kepsen.


Att ha Bobbo till storebror aka bästa förebild kan ibland också ställa till det hela en aning. Så när den stora mastodont skruvmejseln hittades i pappas verktyg så var man bara med bästa beskrivning tvungen att testa och se om fönster vid entrén höll. Så nu har vi kartong där, -tur att pappa kan laga allt, mamma! Sa Bobbo glatt där han stod med händerna på ryggen och lovade sin oskuld.

Grannen på campingen tycker dessa små gossar är så fina och TYSTA. Så när hon hade loppis förra veckan fick dom ett basebollträ alldeles gratis!! Tänk att det upptäckte mamman först när lillgossen slog det i väggen i husvagen, tur att väggen höll och att han inte valde någons huvud. Behöver jag tala om att det redan samma stund flyttade ut med vändande post.

Man väljer sina strider heter det så fint. Och att man behöver bälte i bilen är ett ett exempel där gossen inte kommer ge vika! Han tänker inte sitta fast! Utan trivs som bäst hängandes upp och ner.

Så med dagens alla skrik och gråtutbrott så somnar den lille gossen nyduschad gott på sin kudde. Där ligger han sen så snällt hela natten tills han kryper ner bredvid sin mamma eller pappa. Då älskar man honom så där innerligt igen, den där underbara lilla gossen, som verkligen tömmer allt i energi som finns, ibland till den grad så man känner sig som en disktrasa.

Det kommer bli något alldeles speciellt av denna lilla vilding. Och han kan vara stolt som har självaste Bobbo som förebild - för vem kom inte ihåg alla hans hittepå ❤️


  • Mileon

Gillar

Kommentarer