Teamenerfalk

Molo is da shit!

Innehåller affiliate-länkar

Idag blev det utelek i snön, ja ni läste rätt!! vi har fått hela centimetrar snö här i Göteborg i November!!

Och vad passade bättre än att provköra "nya" overallen från Molo, Älskar´n!

Har haft Molo sen 8 år tillbaka och den första overallen är använd i 7 säsonger och lika fin. klart att storleken spelar in, men den Alexander har nu är inne på år 3 och fortfarande fin. Aldrig blöta under så ombyten finns inte hos oss. Vi gillar att vara ute och då i timmar så bra kläder är ett måste här i blöteborg med regn, blåst och slask.

Vi har även Reima Tec som ligger på samma nivå i kvalitet!

I år har vi valt att testa ett nytt skomärke och efter tips blev det Sorel till Sebastian, ska tåla kyla ner till -40 då dom har en frostplugg i sulan (??) annars kör vi ju Viking Gore tex sen flera år tillbaka, nån Ecco har blivit använt också!

Vad tycker ni är viktigt och bra när det gäller ytterkläder?

Många undrar ju också hur man har råd med dessa kläder och skor då en Molo overall kostar ca 1600 kr och kängor 600-900 kr och jag har ju 5 barn.

Jag lägger stor vikt på vinterkläder just av den anledning att vi är många på liten yta så ombyte finns inte. Jag vill ha plagg som håller mot allt som Göteborg erbjuder vintertid men även att plagget andas Så det inte blir fuktigt och blött på insidan och dom små kropparna blir kalla. Vill kunna vara ute länge när vi är ute.

Jag planerar inköpen året om, köper på rea mitt i sommaren och framförallt begagnat när det gäller overaller. Planerar man och barnen kan ofta ha plaggen i 2 säsonger sen ärvs vissa plagg då kvaliteten är grym så Bir det inte dyrare än att köpa nytt i Ullared varje år. i år var det bara 2 av barnen som behövde nya overaller :-)

Man kan hitta dessa plagg på 50% och håller den sig då snygg i 3 år och jag sen säljer den för 300 kr så har den ju bara kostat 500 kr på 3 år.

Overallen på bilden köpte jag begagnad i nyskick vilket den verkligen var för 650 kr ink spårbar frakt. Sorel skorna kostar 600 kr men hittade jag på rea för 385 kr och farmor och farfar gav slanten i födelsedagspresent så han fick ett bra vinterset! :-)

Nu har jag koll på alla barns ytterplagg och skor utom lille Alexander, det blir till att jaga i sista sekund till honom!! Så sitter du på en Molo overall i sto 110 i fint skick, hör av dig!

  • Bobbo

Gillar

Kommentarer

Idha,
Vi har kört Sorel flera säsonger och varit supernöjda! I år fick bara storasyster Sorel men hon älskar dem o de höll henne varm o torr nu i Sälen men snö och -10 grader. Bådar gott!
wwww.tellfamily.blogspot.se
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Låter väldigt bra!! Blir att köpa ett par till Alex nu med då hans Ecco är på håret 😀
nouw.com/teamenerfalk