Teamenerfalk

• N O R D E N S A R K •

Ni kanske minns att jag skrev förra året om vårt besök på Nordens Ark. Även i år blev det ett besök till denna härliga park. Våra barn älskar djurparker och vi tycker att det blir en trevlig heldag ute, där vi kan umgås och ha kul.
Här finns väldigt många olika djur som tex bäver, snöleopard, tiger, järv ugglor, grodor (varav världens giftigaste, som i fångenskap inte är så giftig) sköldpaddor, hästar och många fler. En del är lantgårdsdjur, och det finns en hel lantgård där våra vanliga lantdjur bor. Den är så mordent och snyggt byggd med sin välva form. Här kan barnen busa runt med att åka rutschkana och hoppa i höet, vilket var en klar favorit hos våra stora barn.

Här finns ankor, kaniner och höns som vår minsting gillar. Här finns en jättefin grillplats där man kan grilla mat eller bara sitta gott under deras fina pergola och få lite skugga. Här har dom också en lekplats vilket är väldigt genomtänkt när men kommer som oss och ska grilla goa burgare, så rastlösa barn kan leka istället för att rymma.

Det fantastiska med denna park är ju förutom alla hotade djurarter, även miljön.
Hela parken grönskar, och det har byggts efter miljön och inte tvärt om. Härliga trägångar och broar både högt och lågt, där man kan kika in i alla dom olika hägnen.
Träskmark för våtdjur, inomhus för grodor och härliga vidder för fåglar. Där dom kan ligga på sina bon.
Kan öven säga att det finns gott om vilda djur här med, som tex ekorre och olika fåglar. Kan mycket väl förstå varför dom frivilligt spenderar sin tid bakom galler.
Pandorna har egenodlat eko bambu och djuren visar sig bara om dom vill, här är allt efterliknat deras vilda miljö så att dom kan få lugn och ro trots alla besökare. Så ibland kan vissa arter vara svåra att lokalisera helt klart. Men så klart ser vi till djurens bästa tycker jag.
En annan favorit i parken är ju den häftiga telefonkuren, precis en sådan man såg på gatan för några år sedan.
Här kan man lyssna till olika djurläten, vilket barnen tycker är spännande.

Denna gången fick vi också turen att se bävrarna som inte ville visa sig förra året, mamma bäver hade fått en unge som var väldigt nyfiken och ville visa upp sig för lite härlig mat som besökare fick vara med och dela ut.

En fantastisk miljö som man kan passa på att utnyttja och få härliga bilder på alla barn 

Denna dag blir ju en heldag med våra 30 mil tur och retur. Nordens Ark som ligger på västkusten några mil från härliga smögen och Lysekil. Här kan du bo på hotell och passa på att kolla in smögenbryggan eller Havets hus i Lysekil.

Hit kan du komma och ha med din fyrfota vän, då man kan parkera under tak så att bilen står i total skugga. Även om det mest optimala är att lämna vovven hemma såklart. Det tar några timmar att besöka parken så egen matsäck eller ett besök i deras fina restaurang är ett måste om man vill se hela parken. Det finns också närliggande campingar om man vill komma med husvagn, och tar man det 'på vägen' så finns det plats att parkera med släp, om inte parken är väldigt besökt just den dagen.

Det fina här är också att man kan komma mitt i högsäsong och med gassande sol, då mycket av parken erbjuder skugga av naturen, även om vi föredrar vårkanten.

Det finns som ni sett på mina bilder fina utvalda grillplatser, både i början, mitten och slutet av parken, då vi åker långt brukar vi ta lantbruksdelen först i början och där passa på att grilla, sen går vi resten av parken för att ta en go fika i slutet innan hemfärd.

Fina och rena toaletter finns på området, bla vid våtmarken.

Hoppas ni får en lika fin dag som vi fick!

Och stort Tack till fantastiska Nordens Ark!!

Gillar

Kommentarer

AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
vilken mysig dag! bilderna bland vitsipporna är superfina 😀 roligt med djurparker eftersom det finns roligt o se för hela familjen oavsett ålder 😀
nouw.com/angelicacarlsson
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Tack 💕 Ja vi ölskar just detta med djurparker, man så mycket både stor och liten 🕷🐛🐅🐺
nouw.com/teamenerfalk