Teamenerfalk

NAKENHET IHOP MED ANDRA

Hur tolkar man den rubriken.
Jag har en grej jag vill lyfta, skulle vilja höra hur andra tänker här.

Vi har ett barn som inte vill duscha efter idrotten i skolan. Man har sina anledningar - men jag kan känna att det inte ska behövas några anledningar om man känner så.
Läraren blev irriterad första gången. Jag kontaktade skolan och hade då ett samtal om varför han känner så. Läraren sa i stil med, det är ok nu i början.
Nu har dom börjat pressa igen, och barnet kommer hem ledsen - vill inte gå dom två dagar då idrotten är.

Jag kommer själv ihåg känslan, skratten och det ihållande blickarna... där i den stora gemensamma duschen. Jag kom ihåg i både badhus och på camping så skulle man glatt klä av sig ihop med massa andra tanter och ungar! Man skulle till och med utsättas för detta när man knappt våga se sig själv i spegeln - under den mest känsliga åldern.

Varför står vi fast och trampar i en föråldrad tradition. Det gemensamma duschandet borde vara pase’
Liksom duschmössan med akvariefönster.

Jag känner med barnet, för själv skulle jag inte vilja duscha ihop med alla på mitt jobb. Och det är ju en sak att göra om det känns ok - om man är trygg med att göra det. Men är det rätt väg att gå, genom tvång. Och om man måste, vilken väg går man då?
Lirka... hota eller muta?

Jag känner bara - att alla är vi olika.
Och alla har vi ’våra grejer’
Måste alla funka i samma ram?
Men när vi kommer till nakenhet så känner jag att man kommer till en människas integritet.
Så nu har jag tänkt klart, och hoppas någon dör ute vill dela en tanke med mig ❤️

Gillar

Kommentarer

Nadja
,
Två av mina barn har samma tankar, de vill inte . De tycker båda två om idrotten men är hellre inte med, säger att de glömt kläderna eller struntar i att byta om eller duscha. Den ena är en stor grabb och den andra är "smal" . Så det sitter ju inte i att de anser sig vara för stor osv.
Jag duschar själv inte naken på badhus i duschen. Om andra gör det, de är väl bra för dem att de kan. Men jag har en spärr.
Jag pratade nu i veckan om just detta problem med mina söners skola, det är en bra skola med bra lärare och båda barnen ska få byta om och duscha i ett separat rum, idrotslärarens utrymme ,de kommer få gå 5-10 minuter innan lektionens slut också för att känna att de inte behöver "skämmas" inför de andra att de inte vill duscha ihop.
Min dotter som går i 1an hon älskar idrott, byter alltid om och duschar men det händer att hon kommer hem och berättar om hur någon kommenterat hennes trosor ,hennes handduk osv men tog det med läraren direkt, hon kallade in barnets föräldrar direkt och de pratar med barnen att det inte är okej att säga negativt om andras kläder,saker,utseende. Så jag tog vi hamnat på en riktigt bra skola.
Du har en väldigt bra poäng i ditt inlägg.
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Vad skönt att höra - att jag inte är ensam. Det är första gången det blivit ett ”problem” och ju mer jag tänker på det, ju mer skruvat tycker jag att det är. Det var en bra idé, den ska jag föreslå, så får man ju dusch-grejen att funka förhoppningsvis. Annars kommer säkert någon att retas snart, då duschen hoppas över. Tack för att du tog dig tid ❤️
nouw.com/teamenerfalk