Odla egen fil och gör egna tomater 🌞

I skrivande stund sitter jag och äter frukost, jag och Mileon.
Jag har fått sovmorgon efter att blivit väckt 5:15 i morse så tog Andreas över vid 7.
Sov till 10:30 😀
Äter hemmagjord filmjölk med flingor och jordgubbar, och mitt nybakat morotsbröd.
Vilken klyscha, haha!!
Men så enkelt och så gott.

Vi försöker oss på att odla lite med, en gång till och hoppas nu på att vi lyckas.
Jag har varje år med barnen sått frön, några kommer upp med dom flesta händer inget med.
I år köpte jag även en tomatplanta och har planterat ner basilika och persilja som jag fått av Maria efter vårt kalas.
Och nu efter mycket vatten och omvårdnad så kommer det tomater 😍💦
Coolt!!
I vårt potatis land har inget kommit upp ännu, nu har potatisen legat nergrävd nån vecka.

För den som är intresseserad så var det jättelätt att göra egen fil, och den håller 3-4 dagar i kylen.
Jag hämtar ju mjölk hos kossorna som jag använder mig av men det går likarna med 3% mjölk.

Ta 1 liter mjölk och värm upp till 94-95 grader, låt svalna
När den är 44-45 grader så tar du ur lite mjölk och rör ner 3/4 dl filmjölk eller naturell yoghurt och blandar det, sen rör du ner det i grytan.
Jag använder mig av min fina le creuset 👌
Ugnen har jag satt på 50 grader, stoppar in grytan med lock på och stänger sen av ugnen. Så -nu återstår det typ 8 timmars väntan!
När det är klart, vispa till så den blir slät och in i kylen!

Både billigt, enkelt och gott!!

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Hej, har i veckan en lite Länkbyte & Gästblogga hos mig, är du intresserad så kika gärna in:D ha en bra dag!
nouw.com/jagochminahjärtan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229