Teamenerfalk

Rs provet uteblev, en miss??!

Igår nör vi lades in kändes en lättnad genom kroppen. Jag skulle få eget rum (isolering) dock kunde dom hålla det i 15 min innan 2 sköterskor kommer infarandes med syrekasflaskor under armarna och hämtar en av stålspjälsängarna som står i rummet. Dom hinner i förbipassasen säga att ett Rs barn till kommer ligga i samma rum. Jag ber den ena sköterskan ta Rs prov återigen och hon säger att hon kommer snart!
In kommer denna sjuka lilla 1 åring, syrgasmask och en andningsfrekvens på typ 70-75... 40 graders feber!
Jag säger till yttligare en sköterska om Rs prov då S inte är utredd och riskerar att bli smittad!!
Hon kommer tillbaka och säger att det är redan fastställt, hur då??
Topps i näsan, nej ingen har gjort detta!
S får inhalera var 3:de timma hela natten och vaknar pigg på morgonen med mkt mindre slem och fria luftvägar :-)
Glad och lättad blir jag påmind om läget då doktorn är hos den lilla flickan. Där berättar dom läget för hennes mamma om hennes lunginflammation och vätska i lungorna. Hon andas syrgas hela tiden då hennes syresättning är låg, hon får också veta att hon har Coronavirus (säger mig inte nått)
När det blir min tur frågar jag läkaren istället varför man inte tagit prov på rs på S, jo det är gjort, NEJ säger jag igen... nu känner jag för första gången att stressen gör mig arg istället för ledsen.
hon ska kolla journalen och återkommer efter 30 min.
Hon säger att ett misstags begåtts och att det missats!!
WHAT????!!!
Så om S haft vanligt förkylningsvirus som satt sig på luftrören riskerar han nu Rs när han är som mest utsatt??!
Ja, vi är ledsna för detta och jag kommer rapportera detta vidare...
vad hjälper det mig?
Jag frågar också om Coronavirus och får till svar att det är ett vanligt förkylningsvirus.
Nått rs prov fick jag inte nu heller då hon mena att det kan gå ur kroppen efter 14 dagar och syns inte då, idag är dag 13!! Och jag vill ha det gjort... syresättning behöver inte heller kollas för han låter fint, ok jag LITAR ju på er... NOT!!

Väl hemma kollar Andreas upp Coronavirus, inte heller det ett roligt virus. 6 olika variationer varav 2 värre och en där man fick lunginflammation. Det står också att 50% som insjuknar dör... paniken är total!

Jag ringer 1177 och där vet dom inte ett skvatt abg detta och hänvisar till östra. Jag ringer läkaren som släppt hem oss och hon säger att det är ett vanligt förkylningsvirus och att jag kan vara lugn.

Jag frågar just om symtomen och hon söger att lunginflammation kan man få av alla virus. Det som skrämmer mig är att denna lilla flicka från frisk blivit så fruktansvärt sjuk på 3 dagar! Hon får andas syrgas dygnet runt och har vätska i sina små lungor. Varför får man så dålig info?!

Jag frågar läkaren ang detta och att smittan är luftburen, hon säger att det är sekretessbelagt och att vi knappt träffats så jag kan vara lugn.

Vi har vara bott ihop i ett dygn!! I samma rum, hur kan man chansa med små sjuka barn på detta viset, att bara fösa ihop hur som helst och inte bry sig mera?

Är det konstigt att man som mamma tappar tillit och tro på vår sjukvård och ifrågasätter...

Nästa gång dom "glömmer" ta ett Rs-prov kan det vara ett svagt litet barn som dör att det som den blir utsatt för.

Djupt beklagligt..

Lilla flickan jag träffat på östra hoppas jag nu blir en frisk liten tjej igen och snart kommer hem. Och hennes syster som idag också insjuknat i hög feber bara är förkyld.

Sen första foten på östra har jag känt mig liten, rädd och utlämnad. Små korta stunder med härlig personal har jag känt mig trygg.

Nu hoppas jag detta var vår vändning och att S och A blir friska och inte insjuknar i detta andra virus.


//Anna/hispigmamma

Gillar

Kommentarer