Teamenerfalk

Vi tar Kaben till Abisko


Hovfjället 11 Juli 2020

så kom äntligen semestern vi alla väntat på.

med mitt jobb som jourhem är det inte alltid så lätt att få till det, och får hade vi också Andreas permittering att ta hänsyn till.

fredagen kom, och pappan hann precis sätta näsan innanför dörren innan alla satt packade i bilen för avfärd. resan skulle styras mot norr med vår kära husvagn på kroken, för den som känner oss vet ju att den hänger på bilen så ofta det går.

sju laddade småfolk, en hund, en trött pappa, en taggad mamma, sup, barnvagn, elverk, tvättmaskin och annat nödvändigt för att överleva vildmarksliv. sen att änglarna bak i bilen satt tysta dom som inte sov så att vi kunde ta oss hela vägen till vårt fantastiska Hovfjället för en första natt. Här landade vi runt midnatt med morbror Magnus i släptåg - också han med sin husvagn på kroken.

Det blev en skön dag på fjället som vi normalt sett ser täckt av snö, nu utbytt till ett grönt härligt lupinhav. Vi drog ut i backarna på en minst sagt kuperad promenad där vi kunde käka blåbär mitt i backen. vädergudarna hände på och gav oss värsta skuren när vi väl landat i husvagnarna för middagsintag.

Sveg 12 Juli 2020


Efter 30 mil i bilen och med Värmland i backspegeln hamnar vi i Sveg.

Mamman har styrt upp en träff med härliga storfamiljen från Strömsund. En bra bit in i skogen kom vi fram till en liten strand, där stod dom och väntade i duggregnet - ännu en landning närmare midnatt om någon timme tidigare.

Vi vaknade till stor sol. Sjön låg stilla så det satt fint med sjöbad med tillhörande schamponering. Sen körde vi gött häng i solen några timmar innan vi for åt olika håll, dom mot våra hemtrakter - vi till deras.

Man blir förundrad hur bra man klarar sig utan camping och servicehus, naturen blir det bästa servishuset. här passade vi också på att tvätta ute i vår tvättmaskin, och diska i sjön. vildmarksliv med husvagn.

Strösund 13 juli 2020


ytligare 30 mil gjorda och vi tar erbjudandet om att få stå på "polyfamiljens" tomt. Här ligger deras gigantiska vila ett stenkast från sjön. Deras äldsta son Oscar tar i mot oss med värme, han visar oss runt och erbjuder toa och dusch om det behövs. Och till barnens lycka - dom har pool! Mammans stresspåslag kan göra gått då aningen trötthet kan komma när lugnet lagt sig. Vi intar minipizza likt langos med räkor till kvälls . Barnen somnar efter midnattsbad. Alla somnar gott och sover hela långa natten till 9:30 (!!)

Nu är siktet inställt på Vildmarksvägen...

Hällingsåfallet 14 Juli 2020


Vi tar genvägen genom skogen till Vildmarksvägen. Härliga Jämtland. Kanske skulle vi lyssnat till pappans vilja att hålla sig på 45:an, men vem står inte ut med mil på grusväg med husvagn... haha!

Vi beslutar oss att ta en avstickare till Hällingsåfallet. dit tar man sig på ytligare lite mer grusväg - 6 mil är lagom...Men så värt det. Ett magiskt vattenfall erbjuds ihop med härlig miljö och små skogsstigar och broar. Vi lagar dagens middag på öppen eld, och den smakar ljuvligt efter all terräng löpning.

Nu packar vi in trötta barn vid 20 snåret och bestämmer oss för att dra yttligare några mil för utstuderad ställplats.

Stekenjokk - Lappland 14 Juli 2020


efter 119 mil på mätaren... Magi... så häftigt ställe vi har här i vårt Sverige. Du kör uppför berget längs en väg, du omsluts att bergstoppar med snö, numer hur högre du kommer. Ställplatsen vi valde att stå på ligger på en höjd på 876 möh. Här är det dagsljus natten lång. Då mamman fått godkänt för övningskörning av vårt 15 m långa ekipage med tillhörande 5 tons vikt så är ögonlocken tyngre än någon annan gång. vi somnar gott efter att midnattsstekt ett gäng pannkakor till 10 pers. satt fint i alla magar innan bingen. sovmorgon satt som huvudet på spiken.

Vi vaknar pigga och alerta, mammans ide för dagen blir att kolla in någon häftig fors, av alla vattendrag som erbjuds. Men i bilen utbrister Bobbo - vi vill klättra i ett berg!! Vi väljer ett på den sidan med minst snö. sagt och gjort, vi släpa dessutom med vår nya vagn från Thule då lilla dockan bestämde sig för dagens sömn just där och då.

men vilken magisk utsikt!! Halleluja moment! strax över 1000 möh och 6 grader varmt mitt i sommaren. Detta ställe kom att bli ett av dom fräckaste på denna resa.

Stensele 15 juli 2020


Vi har nu kört 147 mil, och befinner oss 111 mil hemifrån. Vi hittar en ställplats i skogen, eller den skall finnas där men vägen är avstängd. det blir en lång back, men pappan ger inte upp utan finner en annan "väg" om något dålig: En gammal träbro som ser ut att rasa vilken sekund som helst... men efter en del trixande och letande så hittar vi ett guldkorn precis vid Ume-älven. här kan vi stå precis vid strandkanten. vi badar oss rena i 12 graders vatten. man kan inte se skillnad på vattnet från kranen och vattnet från älven, så rent är det. Här finns mysigaste grillhuset där vi gör upp eld för att värma oss efter badet. även middagen lagas och intas här. Detta stället kommer vara ett av dom ställena jag kommer minnas - så fit! Hit åker jag gärna igen!Jokkmokk 16 Juli 2020


Denna by är förenad med renar för mig. dom gick i stora klungor mitt på vägen, visa ingen rädsla eller någon antydan på att flytta på sig. dom kunde ha en stor tradare i rumpan utan att bry sig. men så häftig upplevelse! När vi kom in i Jokkmokk så trampade som runt mitt inne i byn. dom är så fina med sina ludna horn.

vi hittade en ställplats precis vid Piteälven som forsa fram med dunder och brak. ganska långt in i skogen. men jisses så mycket mygg! Dom tog sig tom med in i husvagnen nattetid och Nowalie var den som råka mest illa ut. såg nästan ut som hon fått vattkoppor. så efter frukost drog vi vidare till Gällivare, där vi käka pizza på en stor äng nedanför stora berget. pappan drog och köpte 4 liter glass med massor tillbehör, så det blev lyxig lunch.

Abisko 17 Juli 2020


Slutdestination nådd - 215 mil på mätaren och klockan är midnatt. Här går solen aldrig ner utan vi landar till midnattssol.


Forsättning följer...

Gillar

Kommentarer