Teamenerfalk

Vi tar Österlen

Efter några tuffa veckor hemma med plugg, alla barn hemma och målning av vårt stora hus, så kom som grädde på moset dom roliga saker som alltid händer sista veckan i skola. Vandring till Flohult och klasshäng på stranden med tillhörande grill. Barnen fick också till sig att dom inte kommer kunna vara med på fotbollsskolan denna sommaren, det tog hårt på Alexander som nu äntligen hade åldern inne.

Jag packade lätt, planera lite käk och då pappan gick av sin jour i söndags så tänkte vi några nätter i husvagnen skulle peppa stämningen denna sista veckan på plugg.
Utan mål eller plan drog vi sent i måndags då kylen la av i husvagnen så pappan fick laga hela söndagen. Tur han är både van och sjukt teknisk. Veckan innan vi skulle ut åkte han på att byta taklucka och sätta på solpaneler.

Vi hamna i Halmstad för vi mötte upp mormor och morfar som drar runt en tur i sin husbil. Några mysiga dagar med plugg, bad och gött häng i solen.

Vi drar vidare, vid detta laget är barnen mer pepp och pluggandet är trögt men om lite lättare.
Vi hamnar på ett militärområde, öppet för allmänheten när det inte tränas. Vi står här i skogen för att upptäcka lite skjutbanor och massa skott som ligger på backen.
Vi drar vidare - och jag får ett infall så att pappan får vända skutan mot Simrishamn. Vi hamnar i en lite håla alldeles efter kiviks musteri, där dom härliga Mandelmanns bor. Vi kan ju såklart inte med att köra fram till huset då det står stängt.
Vi träffar på en snubbe som haft sommarhus där i 10 år. Han berättar att man kan besöka bokskogen i reservatet där ”Bröderna Lejonhjärta” spelades in. Och efter några kilometer då kommer man in i Mandelmanns trädgårdar.
Vilken upplevelse - vilken miljö!!
Man är alltså välkommen in i deras kohagar ihop med snöflinga och dom andra. Där finns också fåren 🐑
Vi tar såklart ett besök hos ”ensamma trädet” helig mark. Alltså dessa marker är så fina, så ordning och redan - och djuren kan inte ha det mer fantastiskt.

Vi hamnar tillslut nere på Sveriges slut som Alexander säger om Falsterbo och Skanör.
Här blir det en fin dag i solen med rejäl blåst på stranden. Det surfas friskt i dom stora vågorna.
Jättefin strand och så klart vatten 💦
Lite känslan av ett annat land. Men av dom tre stränder vi besökte var det en strand som var magisk. Dom andra hade mycket tång och bös.
Hela österlen har så mycket gamla och fina hus Som man blir fascinerad över. Så många små butiker som vi tyvärr valde att inte besöka i dessa tider.
Nästa gång hoppas vi Mandelmanns har öppet så vi får träffa dessa sköna människor.

Nu har vi landat hemma med 70 mil på mätaren. 7 badade småfolk som somnat gott. I morgon kör vi sista racet innan skolan kan vänta ett tag!

God natt ❤️

Gillar

Kommentarer

Carina
,
Woooooow 😍😍Det ser verkligen ut som om ni har haft några helt fantastiska dagar tillsammans, där ni har tankat på massor av ny energi.♥️♥️♥️
TeamEnerfalk
TeamEnerfalk,
Så härliga dagar! Längtar redan ut igen ❤️❤️❤️
nouw.com/teamenerfalk