Teamenerfalk

Vildcamping vid Hindens Rev

Jojo, vi är familjen som campar med pompa och ståt. Vi brukar jämföra alla campingar med den bästa - Böda sand!
I år skulle Kroatien äntligen gå av stapeln, men så kom Corona in över Sverige som en sandstorm.

Istället för att hänga läpp och ställa vagnen började vi fundera på camping, så som camping var mer i början innan all lyx kom.

Vi köpte ett paket solceller och satte på taket på husvagnen och lånade ett elverk så är ju saken biff!

Vi stack kl 7 på kvällen med 7 ungar i bilen utan att ha ett mål att köra på, mer än att vi skulle inta E20.
Vi hamna i hamnen i Alingsås. En mysig liten hamn precis vid sjön. Här hann vi gå 8,5 km med barnen och hittade fina platser att se. Nolhagaparken var full av folk, verkligen full så vi valde att fika på ett stängt dagis för oss själva.

Vi drar vidare mot Lidköping - och hindens rev som ligger i naturreservat. Hör hitta vi en fin ställplats till skogs. Ingen teckning på mobilen och inget annat heller för den delen. Men stor sol gav oss gratis el. Tvn funkade och allt annat, varmvatten när vi duschar och god mat från vpr gasolspis.
En fin sandstrand fanns mitt inne i skogen precis vid Vänern. Också en lekplats.
Härifrån gick vi till ”hindens rev” som är en remsa på 5 km rakt ut i Vänern. Vi hade som mål att gå halva - äta - gå hem igen. Men med Evelina och Felicia i spetsen så blev det hejarramsor och sång ända ut till spetsen!
Hemvägen gick aningen segare efter magarna var fulla av matsäck. Små trötta ben som fick åka sele och axlar i omgångar. Så duktiga och tålmodiga barn. Tjejerna gick hela vägen ”hem” och samlade på sig nästan 1,5 mil.
Kyrkan som låg i närheten fick bistå med vårt vatten dessa dagar, blir ju ändå 40-60 liter som går per dygn. Men tur vi betalar kyrkoskatt 😬

Vi drog vidare efter 2 mysiga nätter till Lidköping och Hornborgasjön. Så fint ställe. Här står vi med sjön utanför vårt fönster. Jag har aldrig hört så mycket fågelkvitter. Ett riktigt kackel. Här kunde man gå ut på bryggor över ”träsket” och kika. Här är första stället på den här trippen som kostar pengar - 130kr

Vi har aldrig innan varor ute i 4 dagar för 130kr och utan aktiviteter som kostar. Så roliga och mysiga dagar. Jag längtar redan ut igen, så nu ska jag spåna på en ny rutt ☺️

Godmorgon Alingsås 👌

Hejdå Alingsås - Hej Lidköping

Hejdå Lidköping - Hej Hornborgasjön

Gillar

Kommentarer