Teamenerfalk

VOLVO MUSEUM

Tisdags aktivitet - jo jag ligger efter en aning med veckan.
Vi hamna i sjuk-mood.
Vi packade matsäcken och for till Volvo museumet, i Torslanda.
Alltså var 100 år sen jag var där - och Andreas har inte varit där alls.
Så häftigt med alla deras bilar, bussar och lastbilar. En och annan båtmotor med såklart - till Andreas lycka 🙈
Jag verkligen älskar ju gamla volvosar - en svunnen tid med mycket minnen. Minnen med min pappa och alla turer med hans vita 740 GLE, med vinröd skinnklädsel.
Man flög liksom i sätet när han buskörde på kullaviks kurviga vägar.
Här fanns ingen vit 740 a förutom i den lilla glasmontern.
Men det fanns 760, 780, 260, 262, amazon, duett, P 1800 och såklart en annan favorit 164!
Det fanns prototyp bilar så var både häftiga och fula. En bil var byggd på riktigt chassi av en xc90 - och då i endast lego... alltså legobitar i sin vanliga storlek. Strax över 201 000 bitar hade gått åt, och 3 månaders jobb av flera personer, denna bil hade tagits fram i ett projekt angående barn- och bilsäkerhet. Smart jämförelse, för om man krockar med barn i bilen - så blir bilen lika ömtålig som om den vore i lego, det borde vi alla tänka på när vi far fram!
Dom hade också veckan till ära en stor avdelning för barnen, här kunde man se hur man har det på ocean race båtarna, deras sängar, toa mm. Man kunde pyssla pappers lastbilar, köra radiostyrt, hoppa hoppborg, köra olika tv-spel, välta i en lastbilshytt och köra små bilar på en bana. Så roligt och perfekt att rasta av barnen innan vi intog museum delen.
Vi avslutade denna trevliga tur med matsäck i bilen - köttbullemackor och vaniljbullar!
Det blir till en sport att hitta aktiviteter r en stor familj utan att lägga en förmögenhet. Denna dagen kostade oss förutom soppa på bilen 150kr då Andreas gick in gratis (Volvo anställd)
Halleluja moment, haha!
Så absolut att rekommendera, även med 7 barn i släptåg.

Gillar

Kommentarer