Systrarna Gneis


Så äntligen kom två barns nya skalkläder - denna gången var det Felicia och Evelinas tur. Dom fick jacka, byxa och yllemössa.

Känns så roligt att hittat riktgt bra kläder till hela familjen, och att vi kan göra oss av med alla "olika kläder för olika väder" Underlättar en del när man är en stor familj i en liten hall.


Vi har ju haft många olika märken på ytterplagg innan, men inga så här mjuka och följsamma. Så sjysst passform och så snygga - med fräcka detaljer som fickor, reflex med G och Gneis skrivet bak längst upp på byxan. Byxan har innebyxa längst ner som går att ta bort med en dragkedja, så genomtänkt då man inte gärna vill ha in snö där.

Dom är vattentäta som regnkläder men andas så att man inte blir svettig när man är ute och röjer. Mina pojkar svettas lätt och det blir alltid gnälligt när det blir för svettigt - så skönt att inte ha det så. Dock har Mileon fortfarande vindfleece under sin skaljacka så han svettas en del. men ska köpa termoställ till honom med tids nog. Jag som älskade vindfleece innan - finns det något mer hårt, ostretchigt och icke andandes plagg?

Nu skall det hängas ute i alla väder och slita hårt på dessa plagg för att se vad dom går för. Blir spännande att se om dom går att ärva.

Tjejerna själva är så nöjda, och älskar att byxan har en smart kardborre i linningen - perfekt när man är en smalis för att få en skön passform trots rymd. Till detta kommer vi sen komplettera med termoställ under som mellanlager inför höst och vinter.

Vilka märken och plagg har du fastnat för - och varför?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229